צרו קשר:

שם ומשפחה:
דואר אלקטרוני:
טלפון:
מספר האנשים המעוניינים לצנוח:
סוג צניחה

סגנונות צניחה חופשית

מהרגע של צניחה ממטוס ועד לנחיתה, מציעה לנו צניחה חופשית חוויה בעלת אינסוף אפשרויות (נו טוב, כמעט). אז בואו לסיבוב קטן בשמיים ונראה מה אנו מסוגלים לעשות. צניחה בישראל ובעולם -

צניחת בטן - Belly Flying -

נפילה "על הבטן" היא בעצם מצב הגוף הבסיסי של כל צנחן כאשר הבטן מופנית לקרקע, ובמצב זה הוא גם פותח את המצנח. זהו מצב הנלמד גם בלימודי קורס צניחה ולאחר הקורס יכול לבחור הצנחן תחום צניחה שהכי מדבר אליו. במידה והוא בוחר להתמקצע בתחום התעופה על הבטן הוא לומד כיצד ליצור מבנים באוויר של מס' צנחנים ובצורות שונות ובהמשך גם ליצור מבנים מאוד גדולים (השיא הוא 400 צנחנים!! איזו אווירת צניחה מטורפת !)

צניחת פריפליי - Free Flying -

התחום המרתק והמסעיר אשר נגלה לעולם של צניחה חופשית רק לפני 10 שנים ומאז נשאבו אליו צנחנים רבים מכל העולם. הפריפליי בעצם חוקר את תעופת האדם בכל מימדי הגוף ללא הגבלה ומבטל את התפיסה הישנה לפיה מושגת יציבות אך ורק במצב הבטן. פריפלייר יוכל להיות יציב גם על גבו, ברכיו, כפות רגליו וגם כשראשו כלפי מטה ! האפשרויות שפתחה צניחת הפריפליי לעולם הצניחה הינן אינסופיות וגם כיום ממשיכים למצוא דרכים חדשות לחוות אותן במקומות שונים של צניחה בעולם .

נחיתות מהירות - Swooping -

תחום מלהיב זה אינו מתייחס לנפילה החופשית אלא לנחיתות עצמן בהן מגיחים הצנחנים מהשמים במהירויות גבוהות ומרשימות מאוד. אכן, זוהי נחיתה מסוכנת מאוד ולכן נעשית רק ע"י מקצוענים אשר משתמשים במצנחים מיוחדים אשר זהו ייעודם.
מהי מטרת ה- Swooping אתם שואלים ? ובכן, הצנחנים צוברים מהירות אנכית גבוהה מאוד לקראת הנחיתה, אשר מומרת באופן כמעט מיידי למהירות אופקית. ישנם מועדונים בהם הוקמה לשם כך בריכת מים אליה מגיעים ה"סוופרים" לנחיתה ובשאיפה למשוך את רגליהם על המים למרחק גדול ככל האפשר(ראו תמונות צניחה ).

קרו (עבודה יחסית עם חופות) - CReW -

מטרתו של תחום  ייחודי זה הינה ליצור מבנים של מצנחים. מיד לאחר היציאה מהמטוס, פותחים הצנחנים את המצנחים ומתחברים אחד לשני באוויר ויוצרים צורות מגוונות. השיא העולמי של צניחה חופשית עומד על מבנה של 85 (!) צנחנים וניתן לצפות בו בעמוד סרטי צניחה.


  גולשת אוויר(משמאל) משתעשעת עם הצלם שלה

 

כל השאר - עוד כמה נישות קטנות שצנחנים עוסקים בהן הן גלישת האוויר (Skysurfing) בה צנחן גולש על גלשן אוויר, פרי-סטייל (Freestyle) שזה בעצם בלט אווירי (כן, כן, שפגאטים באוויר) ודיוק (Accuracy) אשר עוסק בלנחות על נקודה מסוימת...

אז כמה כבר אפשר לצנוח ?

הצנחנים תמיד אוהבים להתעמק בנישות מסוימות ואף לגוון ולנסות נישות אחרות. זו הסיבה שישנם צנחנים בעלי אלפי צניחות שעדיין עם הברק בעיניים של צניחת טנדם ראשונה. כל צניחה היא עולם אחר, סיפור אחר וחוויה אחרת ואין שתי צניחות זהות - אם זה בחברים לצניחה, הנוף, האווירה, המטוס וכו'. כמובן שכל תחום בו נבחר ייהפך ליותר ויותר מרתק ככל שנלמד לעוף טוב יותר.
גם אלו המרגישים כי מיצו תחום מסוים בצניחה, פשוט מתחילים לפזול לעבר תחום אחר - עם ריר בפה ופרפרים חדשים בבטן...

האם אני צריך ביטוח חיים ?

בעשור האחרון, עם השיפורים הטכנולוגיים, הספורט של צניחה חופשית הפך לכ"כ בטוח עד כי סביר להניח שאם ישאלו כל צנחן הוא יעדיף לנחות עם המצנח ולא עם המטוס. כל צנחן נושא על גבו 2 מצנחים (ראשי ורזרבי) וגם מחשבון קטן המשמש כרשת הצלה. מחשבון זה יודע אם הצנחן לא פתח את המצנח ופותח את הרזרבי במקומו על מנת שינחת בשלום. הנתונים הסטטיסטיים מאשרים, כי הספורט של צניחה חופשית בטוח יותר מסקי ואף מנהיגה על הכביש !